+ Meer informatie

Weinig veranderd

1 minuut leestijd

BRUSSEL België heeft weer een regering. De 47-jarige christendemocraat Mark Eyskens is er in recordter^po in geslaagd de breuk in het kabinet te lijmen. Op de foto de nieuwe premier, temidden van een groep journalisten.

De samenstelling van de Belgische regering verandert niet alleen in politiek opzicht niet, ook blijven dezelfde ministers dezelfde departementen beheren. Er is een uitzondering: Mark Eyskens is premier en als minister van financiën wordt hij opgevolgd door de 73-jarige Robert van de Putte, de vroegere gouverneur van de Belgische Bank, die begin 1975 met pensioen ging. De ministers van het „nieuwe" kabinet legden maandagavond nog de eed af.

Naar verwachting zou Brezjnjev dinsdagochtend de 1454 afgevaardigden en 350 gasten toespreken. Volgens Tsjechoslowaakse televisiefunctionarissen hebben zij te.horen gekregen dinsdag zendtijd te reserveren, vermoedelijk om de rede van Brezjnjev uit te zenden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.