+ Meer informatie

VS: paraatheid SU rond Polen lijkt nu minder

1 minuut leestijd

WASHINGTON — De paraatheidstoestand van de Sovjet-troepen in en om Polen lijkt nu voor het eerst te zijn verminderd, al is zij volgens berichten van de Amerikaanse inlichtingendienst nog wel steeds zo dat een beperkte operatie van de Sovjet-, Oostduitse en Tsjechische eenheden tegen het land mogelijk is.

De woordvoerders van de dienst, die anoniem wilden blijven, leidden dit mede af uit de daling van de frequentie van het radioverkeer tussen het hoofdkwartier van de Sovjet-strijdkrachten en de verbindingscentra Legnica en Rembertow in Polen. Wat in het bericht niet werd gezegd, is dat de berichtenstroom eerder groter kan zijn geweest door wat oefeningen van het Warschaupact.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.