+ Meer informatie

Nieuwerkerk wil geen verhuizing van werf

College verdeeld over financiële risico's

1 minuut leestijd

NIEUWERKERK A/D IJSSEL — De verplaatsing van de gemeenfewerf (nu gehuisvest in De Batavier) naar het industrieterrein De Hooge Veenen gaat niet door. D66. SGP/RPF/GPV en VVD. die een meerderheid in de raad vormen, dwongen het college via een motie het transactie voorstel met Netam Fruehauf BV van de agenda af te voeren. CDA en PvdA stemden tegen. Ook binnen het college was geen eenstemmigheid over deze netelige kwestie.

VVD-wethouder J. J. Wiegman had grote bezwaren tegen de financiering van de transactie.'Met de verplaatsing zou een bedrag van circa vier miljoen gulden gemoeid zijn. Ook bleek dat de grond van de nieuwe locatie vervuild is, VVD-raadslid J, F. Gallé noemde het voorstel ..slecht voor Nieuwerkerk". Hij betoogde, evenals D66-voorman G. J. M. Mevis, dat de aankoopprijs veel hoger is dan de taxatiewaarde. Verder hekelde hij het feit dat de verkoper de schoonmaakkosten van de „ernstig vervuilde" grond onder het bedrijf niet wil betalen.

Wethouder J. A. Scholten (financiën) probeerde tevergeefs de raad te overtuigen met het argument dat de verplaatsing nodig is ingevolge de ARBO-wet. Hij stelde dat de huidige locatie in De Batavier niet aan de ARBO-eisen voldoet.

Risico's

SGP/GPV/RPF. VVD en D66 verklaarden grote speculatieve risico's bij de doorverkoop te verwachten. In tegenstelling tot zijn collega Scholten zei wethouder Wiegman (VVD) dat de begroting voor 1991 een zorgwekkend beeld vertoont. „De herhuisvesting van de gemeentewerf moet afgewogen worden tegen de vele prioriteiten van Nieuwerkerk". Het argument van de ARBO-wet vond hij overdreven, omdat dit „ter elfder ure" ingebracht is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.