+ Meer informatie

Verzorgster bekent: injectie was dodelijk

1 minuut leestijd

WENEN (AP) Een van de vier ziekenverzorgsters die terechtstaan op beschuldiging van het doden van 42 oudere patiënten in een Weens ziekenhuis heeft gisteren bekend de voormalige balletdanseres Julia Drapal een dodelijk injectie rohypnol te hebben gegeven.

De bekende Oostenrijkse ballerina overleed in december 1988 in het ziekenhuis nadat ze was getroffen door twee beroertes. De 29-jarige Irene Leidolf zei gisteren de vrouw het kalmerende middel te hebben toegediend „om haar van haar pijn te verlossen en haar het sterven makkelijker te maken". Op de vraag hoe ze wist dat de vrouw bezig was te sterven, zei ze: „Dat zag ik". Leidolf is de moord op vier patiënten ten laste gelegd. Ze heeft bekend drie patiënten injecties te hebben gegeven, die dodelijk zouden kunnen zijn. De hoofdverdachte, Waltraud Wagner, wordt beschuldigd van 32 moorden. Zij heeft toegegeven tien patiënten mogehjk dodelijke injecties of de door haar bedachte dodelijke „waterbehandeling" te hebben gegeven. De waterbehandeling bestaat uit het gieten van water in de longen van de patiënt.

De 29-jarige Maria Gruber, die twee moorden ten laste zijn gelegd, ontkende gisteren schuldig te zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.