+ Meer informatie

GKN heet hangijzer op synode Australië

RCA-synode spreekt over huwelijk

1 minuut leestijd

BRISBANE - Op de synode van de Gereformeerde Kerken in Australië (Reformed Churches of Australia, RCA) was het lidmaatschap van de Gereformeerde Kerken in Nederland van de Gereformeerde Oecumenische Raad (GORD) een heet hangijzer.

De RCA heeft grote moeite met de visie van de gereformeerden uit Nederland op homoseksualiteit en de onfeilbaarheid van de Bijbel. De synode wil nu dat op de GKN druk uitgeoefend wordt, het lidmaatschap van de GOR op te zeggen. Blijven de Gereformeerde Kerken lid, dan overoverweegt de RCA zelf op te stappen.

Veel tijd werd besteed aan het rapport over het huwelijk, echtbreuk en hertrouwen. Er werden pastorale stelregels opgesteld. De synode was van mening dat er steeds geprobeerd moet worden om de relatie te herstellen. De richtlijnen die werden aanvaard door de synode bevatten onder meer het gegeven „dat na zonde en belijdenis van schuld, er vergeving en een nieuw begin in Christus mogelijk is".

Dr. P. Renner, officieel vertegenwoordiger van de Lutherse Kerken, sprak waarderende woorden over de dialoog tussen de beide kerken. Hij daagde de RCA uit in het licht van het Evangelie een bijdrage te leveren aan de wereldwijde oecumenische besprekingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.