+ Meer informatie

ië kan weer „vrij ademen"

1 minuut leestijd

ROME — In de grote verbrandingsoven op het vliegveld van Eome zijn zaterdag 33.000 dossiers van de inlichtingendienst van het leger vernietig . Zeven jaar geleden was de militaire inlichtingendienst al heftig om de opstelling van de dossiers aangevallen, omdat ze niet alleen gegevens over staatsvijandlge elementen, maar ook over politici, wetenschapsbeoefenaars, kunstenaars, jurusten en zelfs kardinalen bevatten.

Drie jaar geleden besloot het parlement de soddiers te laten vernietigen. De vernietiging werd gadegeslagen dtor de voorzitters van de defensiecommissies van kamer en senaat en officieren van justitie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.