+ Meer informatie

GS Brabant: Baarle Nassau mag status aparte krijgen

1 minuut leestijd

DEN BOSCH (ANP) - Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben er geen moeite mee als Baarle-Nassau een status aparte krijgt. Het college is bereid een dergelijk verzoek van de gemeente aan de minister van Binnenlandse Zaken te steunen.

Het dagelijks bestuur van de provincie heeft dat gisteren besloten.

Vrijdag praat de statencommissie voor algemene bestuurlijke aangelegenheden over een initiatiefvoorstel van GroenLinks in de Staten om Baarle-Nassau een status aparte te geven. In die Brabantse gemeente liggen 21 enclaves van het Belgische Baarle-Hertog. Dat betekent dat beide gemeenten op allerlei terreinen voortdurend intensief met elkaar moeten overleggen.

Baarle-Nassau heeft daarom vier extra ambtenaren in dienst. De afgelopen jaren droeg de provincie bij in de extra kosten daarvan. Met ingang van dit jaar is daaraan een einde gekomen. Als Baarle-Nassau een status aparte krijgt, kan de gemeente aanspraak maken op een extra vergoeding van het Rijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.