+ Meer informatie

Gronings protest tegen bezuiniging in gezinszorg

1 minuut leestijd

WINSCHOTEN — Tegen de vijfhonderd demonstranten hebben zich zaterdagmiddag vanuit de provincie Groningen in Winschoten verzameld om te protesteren tegen de aangekondigde bezuinigingen op de gezins- en bejaardenzorg.

Dit jaar zal in deze sector 75 miljoen gulden minder beschikbaar komen. Vanuit verschillende plaatsen uit Groningen vertrokken zaterdagmiddag per auto groepen gezins- en bejaardenverzorgers naar Winschoten om aldaar aan de manifestatie deel te nemen.

De demonstranten drongen aan op het voorkomen van de noodgedwongen invoering van zogenaamde alfa-hulp. Dat zijn helpsters die niet in dienst zijn van de hulpverleningsinstanties maar betaald worden door de mensen die hulp nodig hebben. Door de alfa-hulp op grote schaal in te voeren, zal de rechtszekerheid van de gezins- en bejaardenverzorgsters sterk teruglopen, zo stellen de demonstranten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.