+ Meer informatie

Veel doden bij zware beving op West-Irian

1 minuut leestijd

JAKARTA — Een zware aardbeving, welke het afgelopen weekeinde de Indonesische provincie Iran Jaya (West-Irian) heeft getroffen, heeft ten minste 350 mensen het leven gekost, zo meldt het Indonesische dagblad „Sinar Harapan" donderdag.

Over het lot van duizenden mensen in het getroffen gebied, in de buurt van de Java Wijaya bergen, zuid-westelijk van de provincie-hoofdstad Jayapoera, was nog niets bekend.

Volgens plaatselijke missionarissen is een groot aantal mensen het oerwoud in gevlucht en dreigt een voedseltekort, aldus het blad. De oogst was verloren gegaan ten gevolge van een aardverschuiving, na de aardbeving.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.