+ Meer informatie

Overheidssteun aan tuinders veel te laag

Voedingsbond FNV:

1 minuut leestijd

UTRECHT — De 250 miljoei gulden die de regering de komendi drie jaar voor de tuinders wil uit trekken is te weinig, vindt de voe dingsbond FNV.

In het blad „Bondig" schrijft de voe dingsbond dat er in deze bedrijfstal minstens 400 miljoen gulden zou moeten worden gepompt voor onderzqel naar energiebesparing. Tuinders ver warmen hun kassen met aardgas, waar van de prijs dit jaar wordt opgetrokken hetgeen sommige tuinders in moeilijkheden brengt.

Die steun moet volgens de voedingsbond tijdelijk zijn en worden gebonder aan voorwaarden. De bond wil niet da de miljoenen als „opstekertje" naar alli tuinders gaan. „Het is niet voor alle on dememers in de tuinbouw, kommer,ei kwel", zo staat in Bondig. Alleen di door de overheid moeten worden geholpen. Bedrijven die de verbeteringen zei kunnen betalen zouden niet van di steun mogen profiteren, aldus de voe dingsbond, die stelt geen steun teverle nen aan de „chantage met werkgele genheid". De tuinders houden de over heid een verlies van duizenden arbeidsplaatsen voor als er niet snel geld oj tafel komt, aldus de voedinesbond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.