+ Meer informatie

Verzet wil verbod op boek Rost van Tonningen

1 minuut leestijd

De minister heeft deze commissie ingesteld omdat hij meer structuur wil aanbrengen in de tweedefase-opleidingen van universiteiten, die in de toekomst onderzoekscholen moeten gaan heten. Op de onderzoekschool krijgen studenten die hun doctoraal hebben gehaald via een promotie-opdracht de kans zich te ontwikkelen tot zelfstandig onderzoeker. Het is de

Om een stelsel van onderzoekscholen in ons land te realiseren heeft de adviescommissie diverse aanbevelingen gedaan. Om de universiteiten te stimuleren hieraan te voldoen, zal er naar het oordeel van de commissie het "Snellius-programma" ontwikkeld moeten worden. Daarvoor moet op termijn elk jaar 25 miljoen gulden beschikbaar zijn. Het moet voor de scholen een eer worden om geld uit dit fonds te krijgen. Als de onderzoekschool de premie in de wacht sleept, dan zal zij die gedurende een periode van vijf jaar moeten ontvangen. Daarna wordt door de minister een nieuwe keuze gemaakt. DEN HAAG — De autobiografie van 'zwarte weduwe' Rost van Tonningen mag niet op de markt komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.