+ Meer informatie

Verbrugh wil huisvrouw in Emancipatieraad

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De uitspraak dat er geen full-time huisvrouwen bestaan is een belediging voor al die huisvrouwen die een minstens volledige dagtaak hebben in het zorgen voor zichzelf, haar man en kinderen.

Het GPV-kamerlid dr. A. J. Verbrugh stelt dit in schriftelijke vragen aan premier Van Agt. Aanleiding was het feit dat de voorzitter van de onlangs geïnstalleerde Emancipatieraad, mevr. drs. E. M. Schoo opmerkte dat, om bovengenoemde reden, geen full-time huisvrouw in de Emancipatieraad is opgenomen.

Volgens het GPV-kamerlid is er alles voor te zeggen alsnog een huisvrouw in de Emancipatieraad op te nemen, „al was het alleen maar om een onderschatting van het werk van huisvrouwen door leden van de Emancipatieraad te kunnen corrigeren."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.