+ Meer informatie

Marechaussee pakt illegale taxirijders op Schiphol aan

2 minuten leestijd

SCHIPHOL (ANP) - De Koninklijke Marechaussee op Schiphol treedt sinds gisteren hard op tegen taxichauffeurs die zonder vergunning reizigers willen oppikken op de luchthaven.

Deze zogenoemde ronselaars krijgen een proces-verbaal als zij nog langer in de ontvangsthal hun diensten aanbieden. Volgens het openbaar ministerie is de regelgeving op Schiphol nu zodanig aangepast dat de marechaussee zonder problemen een proces-verbaal kan uitschrijven.

De rechter verklaarde eerder uitgeschreven boetes ongeldig omdat de verbodsbepaling waarin het aanbieden van taxidiensten strafbaar is gesteld, te breed en te onduidelijk was. Nu is het volgens de persofficier van het OM in de regelgeving duidelijk dat het verboden is taxidiensten aan te bieden op het vliegveld.

Sinds begin van dit jaar heerst op Schiphol een kleine taxioorlog. Steeds meer ronselaars komen op de luchthaven hun geluk zoeken. De chauffeurs van Schiphol Taxi willen niet dat deze illegale taxichauffeurs voor hun neus klanten wegkapen. Volgens hen hebben alleen zij toestemming om op de luchthaven hun diensten aan te bieden.

Het OM hoopt dat de illegale taxichauffeurs wegblijven nu de marechaussee hard optreedt. Op de luchthaven waren gisteren op het eerste oog geen extra politieagenten of beveiligingsmensen op de been. De marechaussee heeft tot nu toe ook nog geen boetes hoeven uit te delen, aldus een woordvoerster.

Directeur D. Grijpink van Taxicentrale Amsterdam (TCA) is blij dat er eindelijk actie wordt ondernomen. TCA vormt samen met taxibedrijf Bergisch Boekhoff en Frissen (BBF) en vijf kleinere taxibedrijven Schiphol Taxi. Grijpink dreigde eerder zelf controleurs in te zetten die de ronselaars moesten aanpakken.

Hij laat het nu aan de marechaussee over en hoopt dat het aantal illegale chauffeurs snel zal teruglopen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.