+ Meer informatie

Signalen

2 minuten leestijd

"ifjM^f

Daarom actie tegen de plannen. Maar binnen de achterban van de protestantschristelijke onderwijsvakorganisatie zijn er mensen die al gruwen bij het woord actie. Een brief van een PCO-lid getuigt daarvan: „Jullie lijken wel een echte vakbond". De Jong: „Het moet duidelijk zijn dat het dinsdag gaat om een demonstratieve werkonderbreking. Dat in een redelijk unieke samenwerking tussen de vier onderwijsbonden".

Het verwijt actie te voeren over de ruggen van leerlingen vindt De Jong niet terecht. „De werkonderbreking wordt zo georganiseerd, dat de kindjes er niet de dupe van worden". Een lesbrief, afgelopen donderdag van de pers gerold, moet de scholieren uit de hoogste groepen van het basisonderwijs en eerste klassen van het voortgezet onderwijs

Geloven de mensen voor de klas nog wel in de politiek? De Jong moet lang nadenken. „Onderwijs op zich bestaat niet en politiek ook niet. Het kan volgens mij niet zo zijn dat je deze maatre gelen doorvoert zonder dat je luistert naar de signalen uit de samenleving. Wij bieden, via het CNV, goede alternatieven. Het vertrouwen in de politiek neemt niet toe. maar het zou een ramp zijn als het zou ontaarden in een algemeen gevoel van 'ze doen maar in Den Haag'".

„Wij hopen dat u begrip hebt voor de deelname van de onderwijsbonden aan deze actie", eindigt de brief aan de ouders van leerlingen. „Mochten er in de toekomst meer acties volgen, dan zullen we u daarvan op de hoogte stellen". Het onderwijs blijft hoffelijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.