+ Meer informatie

Kees en wim

3 minuten leestijd

Maar nu hebben we het eindelijk gevonden. Met een hele ronde. Wij zijn nu allen blij, en gaan snel terug in de rij. Hanne Blom (9 jaar) en Willemijn Boer (7 jaar), Goudswaard kees gaat naar school, hij gaat eerst naar zijn vriendje wim. hij loopt goed door wand het is al laat. wim staat ineens stil. hij hoord wat. hij kijkt, maar ziet niets, kees zegt: Kom gauw. Maar weer hoord wim wat. maar waar komt het geluid vandaan? Hij kijkt nog eens, ja nu ziet hij het! het is... een hondje, een echt hondje, maar van wie is dat hondje? hij weet het niet. Kees is al lang bij school, de bel gaat tingelingeling. kees is er wel maar wim is er niet. hij is bij de hond. hij weet niet dat de bel is gegaan, hij denkt er niet aan. hij is bij de hond. als ze in de klas zitten zegt juf is wim er niet. jawel schreeuwt kees. maar waar is hij dan vraagt juf. dat weet ik niet zei kees. vanmiddag toen kees naar huis ging zag hij wim. hij had een portomonee bij zich en Het is zaterdag, Arieke en Judith gaan naar opa en oma, ze gaan op de fiets. Het is erg gezellig want opa is jarig, hij is 75 jaar geworden. Arieke geeft opa een hand en zegt, hartelijk gefeliciteerd met uw verjaardag. Zij ge,eft I het kado. Opa maakt het' ' ' met spanning open en zegt heerlijk een hele grote reep chocolade. Hartelijk bedankt Arieke! Maar Judith heeft ook nog een kado, wat zal daarin zitten zegt opa. Hé, hé, het kado is open, heb jij die zo goed ingepakt? vraagt opa. Ja zegt Judith. Wat zit daar in dat mooie papier? Een zak pinda's. Opa vindt de pinda's erg lekker als hij de pinda's geproefd heeft zegt hij jullie krijgen van mij ook een handje vol pinda's. Dan krijgen ze een zakje chips van oma, oma zegt smul dat maar lekker op. Opa vraagt, gaan jullie maar even buiten spelen, nou en dat doen ze. Ze gaan op de schommel om de beurt gaan ze dan. Arieke en dan Judith, dan hebben ze geen zin meer. Ze gaan weer naar binnen. Als ze binnen komen zegt oma wij gaan eten, en als wij het eten ophebben brengt opa jullie met de auto weer naar huis.

En toen ze weer thuis waren en naar bed toe moesten, sliepen ze als een roos. Judith Jochems, Lieren, 9 jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.