+ Meer informatie

AID neemt zeldzame oehoe in beslag

1 minuut leestijd

BARNEVELD (ANP) - De Algemene Inspectiedienst heeft bij een valkenier in Barneveld een uiterst zeldzame Europese oehoe in beslag genomen.

De Europese oehoe is een beschermde vogel die niet in gevangenschap gehouden mag worden. De oehoe was afgericht voor de jacht. Tegen de valkenier, en de handelaar van wie hij de vogel heeft gekocht, is proces-verbaal opgemaakt. De inspectiedienst heeft dit gisteren meegedeeld.

De valkenier kreeg bij de koop een Belgisch certificaat waaruit zou blijken dat het om een niet beschermde oehoe-soort zou gaan. Deskundigen van de universiteit van Amsterdam oordeelden dat het hier om de beschermde soort ging. De Europese oehoe behoort tot de grootste uilensoort ter wereld en kan ongeveer 70 centimeter groot worden.

Bij nader onderzoek in Belgiƫ zijn nog eens zes Europese oehoe's en twee zeldzame sneeuw uilen in beslag genomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.