+ Meer informatie

Zevenhonderd mensen ziek na Euro-top

1 minuut leestijd

MAASTRICHT — Ongeveer zevenhonderd personen zijn op 23 en 24 maart jongstleden in Maastricht ziek geworden van het eten dat geserveerd werd tijdens de Euro-top.

Het gaat om verreweg de grootste epidemie van salmonellosen die ooit in Nederland geregistreerd werd. Waar-' schijnlijk waren niet alleen de geserveerde huzarensalades maar ook andere etenswaren besmet. Bovendien was de huzarensalade op de tweede dag van de Euro-top veel meer besmet dan op de vrijdag bekendgemaakt.

Tijdens de tweedaagse Euro-top hebben ongeveer twaalfhonderd personen in het stadhuis en het stadskantoor van Maastricht, waar het internationale perscentrum was gevestigd, gegeten. Naar schatting zevenhonderd journalisten en vijfhonderd personen van diverse diensten. Op basis van een steekproef van 226 personen kan geschat worden dat ongeveer 400 journalisten en 300 ambtenaren ziek zijn geworden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.