+ Meer informatie

Croydon Bethesda Home dicht door strengere eisen

2 minuten leestijd

CROYDON - Het bejaardentehuis "Bethesda Home" te Croydon (Zuid-Engeland) is met ingang van vandaag officieel gesloten. De maatregel is het gevolg van de steeds strengere eisen die door de "Registration Authority" aan de Engelse bejaardentehuizen worden gesteld. Het 23 jaar oude Croydon Bethesda Home is een van de zes bejaardentehuizen die uitgaan van de Strict Baptist-gemeenten in Engeland. De Strict Baptists zijn verenigd rond het blad The Gospel Standard, een uitgave van hu wijlen ds. J. C. Philpot.

Al sinds 1985 heeft het bestuur naar een geschikter onderkomen voor het tehuis in Croydon gezocht. Een huis dat aan alle vereiste voorzieningen voldeed, werd echter niet gevonden. Wel blijken er enkele bejaardentehuizen in de omgeving te koop te zijn, maar dan moet het bestuur de huidige bewoners erbij nemen. Voor de Bethesda Homes is dat niet mogelijk, omdat zij alleen een bejaardentehuis voor Strict Baptists willen zijn. Grond kopen en daarop bouwen is te duur. In januari van dit jaar besloot de Bethesda Fund Committee dat er geen andere mogelijkheid meer was dan het tehuis te sluiten.

Aanpassingen

De Bethesda Homes staan voornamelijk in het zuidelijk deel van Engeland. Het nieuwste tehuis, te Studley, werd in het voorjaar van 1987 geopend. Een jaar later moest een ander Bethesda Home (te Redhill) echter gesloten-worden»'Net-als nu voor het Bethesda Home in Croydon, was het voor dit tehuis steeds moeilijker geworden om te voldoen aan de overheidsvoorwaarden. Het huis werd omgebouwd tot appartementen, het Bethesda Home in Croydon is hiervoor echter niet geschikt. De Bethesda Fund Committee heeft besloten dat het verkocht zal worden.

Miss Freda Wilderspin, sinds elf jaar directrice van het tehuis: „De Registration Authority eist onder andere dat iedere bewo(o)n(st)er over een eigen kamer beschikt; hier in Croydon moeten sommigen hun kamer echter delen. Verder zou er een lift in het gebouw moeten komen. De bewoonsters die slecht ter been waren, maakten tot nu toe altijd gebruik van de stoellift, waarmee zij via de trap naar boven konden. De Registration Authority neemt daarmee echter geen genoegen meer mee. Voor een lift is het het huis geen ruimte. Er zijn plannen geweest om er een klein stukje aan te bouwen voor een lift, maar daartegen hebben de buren bezwaren ingediend. Dit is ten slotte de druppel geweest die de emmer deed overlopen".

Personeelstekort

Volgens de directrice moeten steeds meer kleine bejaardentehuizen worden gesloten. „De bewoonsters vinden het allemaal heel erg. Zij waren hier gelukkig. Het Bethesda Fund Committee sluit het bejaardentehuis zelf voordat het door de Registration Authority gesloten wordt, dit om allerlei negatieve publiciteit te voorkomen".

Een ander probleem waarmee de Bethesda Homes veel te kampen hadden de afgelopen jaren, is het personeelstekort.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.