+ Meer informatie

SPANJE

1 minuut leestijd

(2 Cor. 8 : 9)

Nu men alweer begint steun te vragen voor het Sinterklaas kinderfeest, is het mij een behoefte om weer bij vernieuwing uw liefde-offers te vragen voor de vele zeer arme kinderen en ouderen onzer Spaanse protestantse geloofsgenoten, die Rome vaarwel hebben mogen zeggen. Dezer dagen heb ik bezoek gehad van een gelovige vriend in Nederland, die een onderzoek-bezoek aan Spanje had gebracht. Er heerst daar schrikkelijke armoede en ellende, zowel stoffelijk als geestelijk. Velen onzer geloofsgenoten hebben haast geen eten in, en geen kleren aan het lijf. Sommigen wonen(? ) in holen. Daarom, vrienden, denkt nu ditmaal eens niet alleen aan cle kinderen in Holland, clie van staatswege toch al behoorlijk verzorgd worden; maar laat uw arme geloofsgenoten en hun kinderen in Spanje niet omkomen. Ook onze evangelisten lijden honger en gebrek. En houden toch in geloofsmoed vol. De verdrukking is groot; maar cle Heere triomfeert in menig hart.

Stelt ons in staat, niet met Sinterklaas, maar met Kerstdag, in Spanje een beker lafenis uit Holland te overhandigen. God zegene u.

Doorn, 6 november 1957 Parklaan 3 - Giro 577526

P.S. Net ontving ik bericht uit Valencia, clat ook onze mensen in diepe ellende zitten door cle watersnood.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.