+ Meer informatie

Dollar iets lager

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP/KRF) - De Amerikaanse dollar is vandaag op de Europese wisselmarkten, na de daling met bijna anderhalve cent gisteren, begonnen met een koers die nog een halve cent lager was. In Amsterdam stond de dollar om 10.00 uur op ƒ 1,9545 na een slotkoers van ƒ 1,9595 op woensdag. De koersdaling werd veroorzaakt door de verwachting dat de rente in de VS omlaag gaat.

De verwachting werd gewekt nadat gisteren was bekendgemaakt dat het bruto nationaal produkt van de VS in het tweede kwartaal niet, zoals eerder was gemeld, met 0,4 procent is toegenomen, maar is afgenomen met 0,1 procent. De tegenvaller vergroot de kans op een verlaging van de rente teneinde de economische groei aan te zwengelen.

Ook de goudprijs was lager, zij het maar weinig. In Zurich begon de handel met een prijs van 354,40 dollar per ounce (31,1 gram) na woensdag te zijn gesloten op 354,60 dollar per ounce.

De effectenbeurs van Tokio was flink hoger, tot verrassing van vele handelaren. De Nikkei-index van de 225 fondsen steeg met 380,54 punten tot 22.002,17 punten. De stijging vond plaats ondanks het parlementaire onderzoek naar het aandelenschandaal waarbij de vier grote effectenhuizen zijn betrokken. Twee van deze vier hebben toegegeven banden te hebben gehad met de onderwereld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.