+ Meer informatie

Missen is hebben

1 minuut leestijd

Zo iemand dorst heeft, die kome en drinke (Joh. 7:37); Ik zal de dorstigen geven uit de fontein van het water des levens om niet (Op. 21:6). Nu, wat betekent dit dorsten? Eigenlijk wil het zeggen, dat wij, wanneer wij in droogte of dorheid zijn, en aan drinken gebrek hebben om ons te verkwikken, het begeren. En wordt van hen gezegd, dat zij daarom, naar alle overeenkomst, dorsten naar de gerechtigheid, die er gebrek aan hebben, en ze graag bezitten. En zij dorsten naar Christus, die zichzelf gevoelen buiten Christus te zijn, en begeren, ja verlangen naar Christus' bloed, dat ze daarmee in hun geweten mogen verkwikt worden. Hier zien wij dan, dat de begeerte naar barmhartigheid, bij het missen der barmhartigheid, betekent de verkrijging der barmhartigheid; en dat de begeerte om te geloven, bij het missen van het geloof, het geloof zelf is. Let dan op, hoewel gij de vaste en levendige genade nog niet bezit, toch zijt ge niet ten enenmale ontbloot van genade, indien ge ongeveinsd ernaar kunt begeren. Uw begeerte is het zaad, de ontvangenis of de kiem van datgene, waaraan gij gebrek hebt.

W. Perkins („Mosterdzaadje")

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.