+ Meer informatie

Reform, school Groningen start augustus 1991

1 minuut leestijd

GRONINGEN - In de stad Groningen zal op I augustus 1991 een reformatorische basisschool van start gaan. De gemeente Groningen heeft onlangs groen licht gegeven. De school zal worden ondergebracht in een bestaand schoolgebouw aan de Dierenriemstraat in Groningen.

Het pand is nu nog in gebruik als dislocatie van een openbare basisschool. Het bestuur van de nieuwe basisschool verwacht te kunnen starten met 57 leerlingen, afkomstig uit het noorden van de stad en uit de regio. Dit heeft een woordvoerder van het bestuur meegedeeld.

Begin 1989 werd een onderzoek gestart naar de mogelijkheid om een basisschool te beginnen. In maart van dat jaar werd een aanvraag ingediend bij de gemeente Groningen. De aanvraag ging vergezeld van 54 ouderverklaringen (voor het stichten van een school zijn er wettelijk 50 vereist). In september wees de raad het verzoek af. Hij was van mening dat er binnen de provincie Groningen geen behoefte was aan een dergelijke school.

Het schoolbestuur diende bij Gedeputeerde Staten van Groningen een beroepschrift in. GS verklaarde dit beroepschrift gegrond, omdat de gemeente had nagelaten te toetsen of zich binnen een straal van 3 kilometer van de woonplaats een school van dezelfde richting bevond. De gemeente ging tegen dit besluit niet in beroep en besloot de school op het scholenplan te plaatsen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.