+ Meer informatie

Indiase politie pakt 350 mensen in Kasjmir op

1 minuut leestijd

JAMMU De Indiase politie heeft gisteren in Srinagar, in Kasjmir, 350 mensen aangehouden in het kader van een jacht op islamitische militanten die drie van hun gijzelaars hebben geëxecuteerd, zo is officieel in Jammu meegedeeld.

Volgens niet-officiële bronnen zijn sinds vorige week vrijdag 650 arrestaties verricht. Op die dag werden drie mensen' ohfVÖërd door naar afscheiding van India strevende Kasjmiri, die daarmee de vrijlating van geestverwanten uit de gevangenis wilden afdwingen. Het bevrijdingsfront van studenten in Jammu en Kasjmir had zich voor de ontvoering verantwoordelijk gesteld.

Tijdens de mensenjacht hebben paramilitaire troepen zo'n 10.000 woningen doorzocht in het Kasjmir-dal, met name in Srinagar.

Bij een schotenwisseling aan de grens met Pakistan ten noorden van Jammu en Kasjmir zijn gisteren een Indiase soldaat en vijf Pakistaanse militairen gedood, zo is uit bronnen van het ministerie van defensie vernomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.