+ Meer informatie

NAJAARSCONFERENTIE 1981

1 minuut leestijd

Ook over de najaarsconferentie is al nagedacht. De datum moet nog worden vastgesteld maar het onderwerp voor deze conferentie staat al vast.

Uit het rijtje onderwerpen dat al eerder in deze rubriek viel te lezen, is gekozen voor „Huwelijk en andere samenlevingsvormen”.

Twee overwegingen deden voor dit onderwerp kiezen. Ambtsdragers krijgen steeds sterker te doen met jonge mensen die tot samenleving buiten het huwelijk besluiten,en de vraag welke opstelling dat van hen vraagt,ligt voor hen niet altijd even duidelijk.

De tweede overweging vormde een suggestie vanuit de kerken om binnen onze kring (eindelijk) ook eens aandacht te geven aan de homosexualiteit, een onderwerp dat binnen andere kerkgemeenschappen al geruime tijd in bespreking en studie is. Uit de brief die ons hierover bereikte,viel op te maken dat de op het terrein van de homosexualiteit liggende vragen binnen onze kring groter zijn en veelduldiger voorkomen dan velen weten of vermoeden.

Over de medewerkende(n) aan deze conferentie volgen te zijner tijd nadere mededelingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.