+ Meer informatie

Og^entest

2 minuten leestijd

ca22,000 beroepen ca 2800 levende falen

U had natuurlijk al begrepen, dat dit geen echte ogentest is. De bedoeling Is, dat u uit elke rij een of meer letters neemt en daarvan door ze achter elkaar te plaatsen een bekend gezegde maakt. Nog twee adviezen: onderaan beginnen; u moet steeds direct opeenvolgende letters nemen. caSpoOsoorrenvoed-caSmiliard sfuks selplanhen (granen, j vee vruchlen.groenheh elcj Qglj weerwoord te wachten zei hij tegen Berthold; „Je weet wel, welke ik bedoel, niet?"

Berthold knikte. „Ik zal ze halen,' meester". Toen hij terug kwam met de gevraagde armbanden, waren de poorteressen nog bij de kraam, er waren nog een paar kijkers bijgekomen. Berthold had niet dadelijk erg In hen; zij wel in hem.

„Hé, jij hier?" hoorde hij een stem verwonderd vragen. Hij herkende de stem; hij herkende óók de man. Wessel Joosten van de Haviksteen. Hij gaf niet dadelijk antwoord; hij moest de artikelen die hij was wezen halen aan zijn meester geven.

Hugo van Trecht had wel een uitroep van verwondering gehoord, maar had geen tijd om na te gaan, wie die had geuit. Trouwens: daar hard hij op dit ogenblik ook geen aandacht voor: hij moest klanten helpen; hij moest verkopen.

Berthold had met die verkoop niet rechtstreeks te maken — hij wilde zich achter de kraam terugtrekken. Desnoods iets-te-doen zoeken bij of in de huifwagens. Om op die manier van Wessel Joosten af te komen. Want het zien van die man had oude gedachten bij hem opgeroepen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.