+ Meer informatie

Grote bazen blijven buiten schot bij hasj-smokkel

1 minuut leestijd

HAARLEM — De officier van Justitie bij de rechtbank te Haarlem, mr. J. Bredius sprak in zijn requisitoir van „jeugdtoerisme" toen hij opmerkte dat een Amerikaanse modeontwerpster, de 20-jarige E.J. uit Pasadena voor het halen van hasjiesj uit Amsterdam een reis met verblijfkosten in Europa kreeg aangeboden.

Bij haar vertrek op Schiphol had zij vier kilo hasj bij zich. Voor deze overtreding luidde de eis drie maanden gevangenisstraf, „De grote bazen gebruiken de jonge meisjes en blijven zelf buiten schot", aldus de officier. Het meisje wilde niet vertellen op wiens kosten zij een maand vakantie had genomen en van wie zij de verdovende middelen had gekocht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.