+ Meer informatie

Megavangst illegaal vuurwerk in Putten

1 minuut leestijd

PUTTEN - Het regionaal vuurwerkteam van de politie Noord- en Oost-Gelderland heeft gisteren bij een gecoördineerde actie ruim 2250 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Dat gebeurde op vijf locaties in het buitengebied van Putten.

Een 23-jarige man werd voor verhoor aangehouden, maar is inmiddels weer in vrijheid gesteld. Tegen alle overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt, aldus politiewoordvoerder A. de Ronde gisteravond.

De politie zocht samen met ambtenaren van de gemeente Putten naar vuurwerk naar aanleiding van tips die waren binnengekomen via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem. Op de eerste locatie trof de politie 1300 kilo vuurwerk aan. Hier werd de verdachte aangehouden. Op de vier andere adressen varieerde de vondst van 10 tot 470 kilo vuurwerk.

De agenten troffen zo'n 140 100.000-klappers, lawinepijlen, zwaar siervuurwerk, strijkers, nitraatbommetjes en zogenaamde flowerbeds aan. Voor het vuurwerkteam was de vangst van gisteren even groot als de totale vangst van het afgelopen jaar.

Het in beslag genomen vuurwerk wordt in overleg met het openbaar ministerie in Zutphen op korte termijn vernietigd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.