+ Meer informatie

PhilipsData Systems ontslaat 375 mensen

Ontwikkeling randapparatuur te duur

1 minuut leestijd

EINDHOVEN — Philips Data Systems gaat de ontwikkeling en fabricage van rand-apparatuur voor computersystemen in Den Haag beëindigen. Daardoor verliezen ongeveer 375 van de 475 mensen in de Haagse fabriek hun werk. Alleen de assemblage van het P-700b-computersysteem, waar circa 1000 werknemers bij betrokken zijn, blijft gehandhaafd. RPF-lijsttrekker Meindert Leerling brengt zijn stem uit.

De Philips-directie heeft het betrokken personeel hiervan dinsdagmiddag op de hoogte gesteld. De stopzetting van de produktie van rand-apparatuur (schijvengeheugens en regeldrukkers) moet binnen een jaar zijn beslag krijgen. Volgens de Philips-directie zijn gedwongen ontslagen onvermijdelijk. Slechts een klein deel van de 375 werknemers die overbodig worden, kan volgens de directie een passende functie binnen het concern worden aangeboden.

De directie wil de rest van het personeel helpen bij het vinden van een baan buiten het concern. Ook zal worden bekeken of er nieuwe werkgelegenheid kan worden geschapen. Daarbij zal aansluiting worden gezocht bij plannen van het Haagse gemeentebestuur om in de directe omgeving nieuwe industriële en ambachtelijke werkgelegenheid te creëren.

Philips heeft tot de stopzetting besloten, omdat de verdere ontwikkeling van rand-apparatuur te veel geld kost. Dergelijke enorme investeringen zijn volgens Philips niet verantwoord, gezien de geringe omvang van de Haagse fabriek. HUIZEN

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.