+ Meer informatie

Kandidaat Geene doet intrede in Zetten-Andelst

2 minuten leestijd

ZETTEN/ANDELST - De gecombineerde predikantsplaats van de hervormde gemeenten te Zetten en Andelst is na een vacante periode van ruim vier maanden weer bezet. Woensdag vond de bevestiging en intrede plaats van kandidaat J. Geene uit Oude-Pekela, waar hij werkzaam was op een evangel isatiepost.

In de middagdienst werd kandidaat Geene bevestigd door ds. A. Beens uit Lunteren. Hij deed dit naar aanleiding van Mattheüs 13:52. Aan de handoplegging namen deel de bevestiger ds. A. Beens uit Lunteren, ds. H. Frijling uit Elst namens de ring Elst, ds. J. Kot uit de buurgemeenten Valburg/Homoet, de voormalige predikant van de beide gemeenten Zetten en Andelst ds. J. Maas uit Amstelveen, ds. J. L. Schreuders uit Hagestein, de consulent ds. W. L. Smelt uit Randwijk en namens de IZB ds. J. Vroegindeweij uit Amersfoort.

Ds. Geene verbond zich 's avonds aan zijn eerste gemeente met de woorden van Paulus uit 2 Korinthe 5:20, „Zo zijn wij dan gezanten van Christus' wege, alsof God door ons bade; wij bidden van Christus' wege: laat u met God verzoenen". De predikant wees erop dat deze verzoening een machtig perspectief is. Door de verzoening wordt men ingeplant in Christus. Op oude voet voortleven is dan onmogelijk geworden, want uit Christus spruit een nieuw leven. Dan leren we op alles wat van ons zelf is de dood schrijven, aldus de predikant.

Namens de beide gemeenten werd de nieuwe predikant met zijn gezin toegesproken door ouderling P. Kalisvaart. De predikant werd Psalm 134:3 toegezongen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.