+ Meer informatie

Tegenstrijdigheid in £1 Salvador

1 minuut leestijd

SAN JOSÉ — Volgens een bericht van het „onafhankelijke persbureau" AIP in Costa Rica van vrijdag hebben de twee voornaamste guerrillabewegingen in El Salvador het „Nationale bevrijdingsfront Farabundo Marti" en het „Democratisch Revolutionaire Front" via een vertegenwoordiger van hun politiekmilitaire commissie, José Napoleon Rodriguez, afstand genomen van verklaringen die donderdag in San José werden gedaan door „commandante Ana Maria". De pers zou deze verkeerd hebben weergegeven. Overigens sloot Rodriguiz niet de mogelijkheid uit, dat er „overleg komt en dat alle wegen worden bestudeerd langs welke een politieke oplossing van de huidige crisis kan worden gevonden.

Junta-leider Duarte verklaarde vrijdag dat een dialoog met de oppositie alleen mogelijk zou zijn, als de „opstandelingen" eerst de wapens zouden neerleggen". Voorwaarden vooraf, zoals gesteld door het JEront Farabundo Marti, wees hij af.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.