+ Meer informatie

Adviesraad: Stop onderhoud Rottumerplaat

1 minuut leestijd

LEEUWARDEN (ANP) - De WaddenAdviesRaad is voorstander van het stoppen van de onderhoudswerkzaamheden op Rottumerplaat. Dat staat in een concept-advies van de Raad.

Het onderhoud, van Rottumeroog moet echter op extensieve wijze worden voortgezet, aldus het concept-advies. De WaddenAdviesRaad vergadert 24 april over dit concept-advies.

Volgens het concept zullen door het stopzetten van het onderhoud aan Rottumerplaat en Rottumeroog geen zeldzame biotopen verdwijnen. „Door het stoppen van het onderhoud zullen daarentegen op de beide eilanden juist meer relatief zeldzame dynamisch biotopen kunnen ontstaan", aldus de Raad.

Op grond van emotionele betrokkenheid van kustbewoners in Groningen pleit de Raad ervoor om het onderhoud van Rottumeroog op extensieve wijze voort te zetten. Op die manier kan de levensduur van het eiland verlengd worden. Wel is hierbij nader onderzoek noodzakelijk naar de manier van onderhoud.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.