+ Meer informatie

Keston college naar VS

1 minuut leestijd

KESTON (KENT) — Het archief dat de Keston College in het Engelse Kent in de afgelopen twintig jaar over christendom in Oost-Europa heeft opgebouwd, wordt toegankelijk voor universiteiten en kerken in de Verenigde Staten. Er komt een duplikaat-archief aan de universiteit van Notre Dame in South Bend in de staat Indiana.

Het ,,Centrum voor de studie van godsdienst en communisme" aan de Keston College is opgericht door dominee Michael Bordeaux, die ook directeur is. Het is een van de belangrijkste centra op dit gebied in Europa. Het centrum houdt zich bezig met de situatie van de kerken in Oost-Europa en de relaties tussen het communisme en godsdiensten in het algemeen. Tevens geeft het centrum boeken ,,artikelen, wetenschappelijke documenten en een tijdschrift (religion in communist lands) uit. Het verzorgt radio-uitzendingen en heeft een Keston nieuwsdienst. Het werk van het centrum wordt mogelijk gemaakt door financiële steun uit verschillende fondsen. Enkele organisaties die fondsen verstrekken zijn: de Billy Graham Foundation, de Ford Foundation, de Wereldraad van kerken, de Engelse raad van kerken en de Nederlandse Hervormde Kerk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.