+ Meer informatie

Sinterklaas populairder dan kerstman

1 minuut leestijd

Sinterklaas is nog altijd populairder dan de kerstman. Dit blijkt uit een gisteren bekendgemaakt onderzoek van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

Volgens ongeveer de helft van de ondervraagde winkeliers is de kerstperiode de afgelopen drie jaar belangrijker geworden voor hun bedrijf. Omzetcijfers laten echter zien dat er bij 63 procent van de zaken begin december meer wordt besteed dan aan het eind van de maand. Objectief gezien is sinterklaas voor de detailhandel dus nog altijd belangrijker dan Kerst.

De meeste consumenten (80 procent) ergeren zich eraan als winkels al vóór 5 december kerstversieringen aanbrengen. Een vijfde van de winkeliers stoort zich daar niet aan. Ondernemers zeggen het moeilijk te vinden om te bepalen aan welk decemberfeest ze in hun winkel aandacht moeten besteden. Een derde van de winkeliers slaat dit jaar sinterklaas over. Ruim 10 procent van de ondernemers onderneemt geen speciale activiteiten rond Kerst.

Van de ondernemers noemt ruim twee derde sinterklaas in meer of mindere mate belangrijk voor zijn bedrijf. Vooral speelgoedzaken en cd-winkels draaien dezer dagen goed. Ook parfumerieën, cadeauwinkels, boekhandels, banketbakkers en juweliers doen goede zaken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.