+ Meer informatie

Gelderse brochure herindeling

1 minuut leestijd

ARNHEM — De provincie Gelderland steekt haar inwoners een handje toe bij de meningsvorming over de splitsing van Overijssel. Maandag presenteert gedeputeerde Hendrikx een brochure over de provinciale herindeling.

In de brochure komen onder meer de plannen van minister Wiegel, de mening van de Tweede kamer en het standpunt van gedeputeerde staten voor. GS van Gelderland vinden de vorming van de provincies IJsselland en Twente onaanvaardbaar. Dit voorstel van minister Wiegel gaat volgens gedeputeerde staten ten koste van de Veluwe.

Provinciale staten van Gelderland moeten vóór 1 juni aanstaande hun mening geven over de plannen van Wiegel tot opsplitsing van Overijssel. Omdat voor een normale inspraakprocedure onder de bevolking geen tijd is, is een viertal hoorzittingen georganiseerd: 21 april in Borculo,22aprilin Wezep, 27 april in Apeldoorn en 28 april in Zutphen.

In de brochure „Gelderland kleiner?" noemt de provincie ook andere oplossingen voor een herindeling. Gedeputeerde Hendrikx: „Daarmee willen we in de richting van de Tweede kamer aantonen dat er bepaald meer mogelijkheden zijn dan door de minister in beeld gebracht."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.