+ Meer informatie

Terugval

WALLSTREET

1 minuut leestijd

NEW YORK — De winst die de beurs van Wall Street woensdag wist te boeken ging gisteren weer helemaal verloren. Van het begin van de handel af aan bewoog de Dow Jones index voor de industrie zich gestadig naar beneden om aan het eind van de handel met een verlies van 12,38 punten te eindigen op 935,92.

De omzet was met 18,6 miljoen aanddelen laag te noemen (woensdag 21,6 min.). Hoger noteerden 430 fondsen, lager 989 en onveranderd 436.

Er waren een aantal redenen te noe\ men die de belegger somber stemden: de aandelen Tandy kwamen pas laat tot notering omdat er een onderzoek wordt ingesteld naar eventuele manipulaties van beleggers die met voorkenüis in de stukken handelden.

Afwachting

Verder was de beurs in bange afwachting van een speech die president Ford voor de Amerikaanse televisie zou houden. Ook werkte het teleurstellende resultaat van IBM nog steeds na. Het fonds moest 7 5/8 dollar terug.

Shell Oil maakte bekend voor het derde kwartaal een betere winst te verwachten dan de 2,31 dollar van vorig jaar terwijl de winstcijfers over heel 1976 met optimisme tegemoet worden gezien: winst 5/8 dollar.

De hoeveelheid geld in omloop nam toe met het forse bedrag van 4 miljard dollar, terwijl de lonen in de handel met een bedrag van 158 miljoen dollar toenamen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.