+ Meer informatie

Consul Koeweit geeft zakenlui een pluim

Rabbani:,Niet slecht gedaan in Arabië'

1 minuut leestijd

AMSTERDAM ~ Nederland heeft het de afgelopen 10 jaar zakelijk niét slecht gedaan in de Arabische wereld. Bezoeken van Nederlandse zakenlui naar onder andere Koeweit nemen toe.

Dit verklaarde de consul van Koeweit, Mahmoud S. Rabbani dinsdag op een symposium van Katalistiks. De consul mist bij de Nederlandse activiteiten in de Arabische wereld echter wel bezoeken van hoge politici. Daarbij steken volgens Rabbani landen als Groot-Brittanië en Frankrijk gunstiger af. Bezoeken van ministers en premiers' behoeven niet alleen een politiek karakter te hebben, aldus de Koeweitse consul. Een voorbeeld daarvan noemde Rabbani hèt bestaansrecht van de Palestijnen.

Investeringen

Rabbani brak dinsdag een lans voor investeringen door Westerse maatschappijen in Arabië. Hij benadrukte dat de Golfstaten zich aan het toeleggen zijn op de ontwikkeling van andere industrieën dan olieproduktie. De oorzaak van deze ontwikkelngen zijn de resultaten van de schattingen naar oliereserves. ,

Het belangrijkste doel van de Arabische oliestaten is volgens Rabbani sociale en economisphe betrekkingen met het Westen op te bouwen, die ook levensvatbaarheid hebben als de oliebronnen leeg zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.