+ Meer informatie

en Milieu heeft opgesteld.

1 minuut leestijd

Het is het vierde rapport over de onwenselijkheid van de snelweg, dat de Vrienden van Amelisweerd in de tien jaar van hun bestaan hebben uitgebracht. Het werd woensdagmiddag aan de raadscommissies voor ruimtelijke ordening en openbare werken aangeboden. De actiegroep wil met het rapport een bijdrage leveren aan het besluit van de Utrechtse gemeenteraad van januari dit jaar, waarin gesteld wordt dat de rijksweg niet moet worden aangelegd en dat dient te worden gezocht naar betere oplossingen.

Minister Tuijnman van Verkeer en Waterstaat lijkt volgens de actiegroep vooralsnog echter niet bereid om zijn beslissing dat de weg er moet komen, te herzien. Daarbij gebruiken de minister en Rijkswaterstaat naar de mening van de Vrienden van Amelisweerd verkeerde argumenten. Volgens de actiegroep is het onjuist om in de planning voor wegencapaciteit aan de oostkant van Utrecht uit te gaan van 200.000 motorvoertuigen per etmaal. Nieuwe ver

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.