+ Meer informatie

Omstreden koelschip in Rotterdam

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — Het omstreden Westduitse koelschip „Peter Rickmers" (10.000 ton) is zondag in de Rotterdamse haven aangekomen met in de ruimen een lading Chinees vlees. Vorige week raakte het Westduitse schip, dat in Singapore geregistreerd staat, de lading vlees in achtereenvolgens he Havre en Antwerpen niet kwijt.

Protesterende Franse en Belgische veehouders, die naar hun smaak in de EEG te lage prijzen ontvangen voor hun slachtvee, beletten daar dat het goedkope Chinese vlees de wal bereikte. Inmiddels heeft de Hollandse maatschappij van l^idtoouw de Rotterdamse agent van het Westduitse fichip telegrafisch laten weten dat er een boeren-actie zal komen als geprobeerd zal worden) het vlees in Rotterdam te losisen.

De „Peter RickmeiB" arriveerde in de nacht van vrijdag op zaterdag vanuit Antwerpen in Vlaardingen, waar het schip brandstof heeft gebunfeeri Daarna is het koelschip naar de Waalhaven in Rotterdam verhaald, waar het vlees zou worden gelost.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.