+ Meer informatie

Nieuwe hulp voor Bangla Desj

2 minuten leestijd

Terwijl vanochtend de eerste giften van de Nederlandse bevolking tot een bedrag van f 25.000 zijn binnengekomen op giro 777, dat speciaal ten behoeve van de hulpverlening in Bangla Desj is opengesteld, bereidt het Nederlandse Rode Kruis nieuwe hulpzendingen voor naar dit door hevige overstromingen geteisterde land. Een vloedgolf die het gevolg was van een orkaan heeft gisteren zelfs nieuwe nood veroorzaakt.

Na de zendingen voedsel en dekens begin deze week en een ruime financiële bijdrage voor het Rode Kruis.
Van Bangla Desj zullen op korte termijn in elk geval de laatste 625 rampenzakjes van het Jeugd Rode Kruis en waarschijnlijk een partij medicamenten naar Dacca worden verzonden. De rampenzakjes, voor jeugdige slachtoffers in Bangla Desj, bevatten niet alleen toiletartikelen e.d., maar ook teken- en schrijfmateriaal en speelgoed. Het Jeugd Kode Kruis zal in de naaste toekomst via de plaatselijke afdelingen de jeugd opwekken om nieuwe voorraden samen te stellen. Voorts wordt een partij artikelen ter verbetering van de hygiënische omstandigheden in vluchtelingencentra gestuurd naar het team van het Leger des Heils dat zich in Dacca bevindt. Zuster Eva den Hartog, die de afgelopen jaren tweemaal deel heeft uitgemaakt van een medisch-sociaal team van het Nederlandse Rode Kruis (in Bangla Desj en in Vietnam), heeft uit Dacca laten weten dat zij deze week ten behoeve van de hulpverlening aan slachtoffers van de jongste overstromingen een dankbaar gebruik heeft gemaakt van de hulpvoorraden die het Rode Kruis reeds bij het vertrek van het team had meegegeven.
De hulpverlening van het Nederlandse Rode Kruis na de watersnood in Bangla Desj beloopt nu al een waarde van ongeveer ƒ 90.000. Op de Nederlandse bevolking wordt een hernieuwd beroep gedaan om giften te storten op giro 777 ter ondersteuning van de noodoperaties in Bangla Desj. Rapporten van vijf speciale gedelegeerden van de Liga van Rode Kruisverenigingen in het rampgebied duiden aan dat gedurende lange tijd op grote schaal hulp nodig zal zijn.
Tot nu toe hebben 23 nationale Rode Kruisverenigingen voor een totaalbedrag van ruim ƒ 2miljoen aan bijstand geboden. Het Nederlandse Rode Kruis hoopt dat dit bedrag meda dankzij de offervaardigheid van de bevolking snel kan stijgen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.