+ Meer informatie

Stucwerk gebouw Concordia in Vlist moet weer hersteld

1 minuut leestijd

VLIST - Het stucwerk van het monumentale verenigingsgebouw Concordia in Vlist moet totaal worden vernieuwd. Ook de herstelwerkzaamheden van enkele jaren geleden hebben niets opgelost. Het college vraagt de raad ruim 78.000 gulden beschikbaar te stellen.

Kort na de renovatie van het verenigingsgebouw bleek dat het stucwerk in het gehele gebouw gebreken vertoonde. Onderzoek toonde aan dat de herstelwerkzaamheden overeenkomstig het bestek waren uitgevoerd, zodat op de aannemer geen cent kon worden verhaald. Het losraken en het verkleuren van de massieve buitenmilren zijn volgens de onderzoekers het gevolg van vocht- en zoutinvloeden vanuit het metselwerk naar de pleisterlaag. In 1985 meende men al dat een bedrag van meer dan 100.000 gulden nodig was.

Uit financiƫle overwegingen werd toen alleen de westgevel van de grote zaal onder handen genomen. Overigens op een andere wijze dan werd geadviseerd. Het stucwerk (inclusief de westgevel) verkeert nu opnieuw in zodanige staat dat algeheel herstel nodig is. In de meerjarenbegroting is een bedrag van 50.000 gulden geraamd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.