+ Meer informatie

Vakantie

2 minuten leestijd

Ik heb een hele fijne vakantie gehad. Zoals: twee keer in ome Joost's jachtje gevaren en dat ging zo: eerst ben ik met m'n moeder en mijn broer van tien jaar een morgen naar het Biesboschmuseum geweest.

Het was daar heel mooi! Toen gingen we met ome Joost en tante Piëta een heel klein eindje varen. Toen hebben we eerst tomatensoep gegeten en brood: daarna knakworstjes! Toen gingen we weer een heel eind varen door de Biesbosch. Mama, Arnold en ik hebben nog op de punt gezeten. Toen we (Arnold en ik) nog een nachtje bij tante Piëta en ome Joost zijn wezen logeren, hebben we 's avonds noch een eindje gevaren en nog op een andere avond zijn we naar de spaarbekkens geweest. Daar was een uitkijkheuvel en daar had je een prachtig uitzicht. We zijn ook nog op Jan opletten, zegt de juf voor de derde keer. Waarom moet de juf dat steeds zeggen? Toen Jan thuis was, zei moeder: zullen we vanmiddag pannekoeken eten? Dat wou hij heel graag'en nu gebeurt het en daarom moet de juf voor de derde keer waarschuwen. Eindelijk gaat de bel. Ze gaan zingen en danken en dan gaan ze naar huis. De juf zegt: jassen dicht, maar Jan luistert niet. Hij rent naar huis. Hijgend komt hij de keuken in stormen. Zijn de pannekoeken al klaar? vraagt hij. Ja hoor, zegt moeder, ga maar vast je pannekoek klaar maken. Hij doet er stroop op. Dat vind hij lekker. Maar hij eet maar hij eet niet zoveel. Waarom niet? Hij ziet een beetje wit. Hij is ziek. Jullie weten zeker al waarom. Weet je wat hij heeft? Hij is verkouden. Nu heeft Jan het verteld aan moeder hoe het komt. Wat ben jij dom! Nu kan hij niet naar school? Albert van der Veer, Zaltbommel, 7 jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.