+ Meer informatie

Groen licht voor marinehelikopter

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Staatssecretaris Van Voorst tot Voorst van defensie heeft een voorlopig groen licht gekregen voor de verdere ontwikkeling van een Europese marinehelikopter, de NH-90. Dat bleek gisteren tijdens een mondeling overleg met de Kamer.

De staatssecretaris mag alleen tekenen als de andere partners, Duitsland, Frankrijk en Italië, dat ook doen. Die handtekening gaat dan Nededand 217 miljoen gulden kosten, boven op de 20 miljoen die ons land al eerder in het project heeft gestoken.

Alleen de CDA'er De Kok steunde het initiatief voluit. De veelzijdige inzet van het nieuwe toestel past volgens de CDA-woordvoerder uitstekend in de nieuwe benadering om tot een kleinere flexibele strijdmacht te komen. Van PvdA-woordvoerder Vos mag de staatssecretaris alleen tekenen als de andere partners dat ook doen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.