+ Meer informatie

Vervoer naar Midden-Oosten flink gedaald

1 minuut leestijd

SCHIPHOL - Sinds het uitbreken Nn de Golfcrisis is het vervoer van passagiers naar het Midden-Oosten drastisch afgenomen. In augustus nam het vervoer af met 8 procent, terwijl de daling in september maar liefst 20.8 procent bedroeg. Dit blijkt uit cijfers die vandaag zijn bekendgemaakt door de luchthaven.

Volgens een woordvoerder van de luchthaven komt dit door het staken van vluchten van Kuwait Airways, Iraqi Airways en de omleidingen van vrijwel alle vluchten langs dat gebied.

In de eerste drie kwartalen van dit jaar steeg het aantal passagiers dat gebruik maakte van Schiphol overigens tot meer dan 12.5 miljoen. In vergelijking met dezelfde periode in 1989 is dit een stijging van 5,7 procent.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.