+ Meer informatie

Flinke boom

3 minuten leestijd

ï heb enige jaren geleden een noot in de , rond gepoot, dat is nu een flinke boom iworden. Nu is mijn vraag of deze •ucht gaat dragen of moet hij veredeld orden? Antwoord — ' We nemen aanjdat de door u gepote noot de wal•noa of okkernoot is, de Juglans regia. Veipdelen kan nu niet meer, dat had in een/zeer jong stadium moeten gebeuren en lunt u zelf niet doen daar het specialisönwerk is. Overigens kiint u aan deze b»m wel na jaren vruchten verwachte!, maar het is wel aan te bevelen een afpere notenboom erbij te zetten i.v.b. ,..^- ^ ^ li,x ,1.1. ^ i^ ~ ... . » „ „ , .. ^ ..... J In mei verschijnen er in ons land drie zegels, welke herinneren aan een eeuw rijksdiensten, die alle drie zijn samen te vatten onder de PTT, zoals wij deze serviceverlenende instantie kennen. Honderd jaar geleden werden de eerste poststukken in pakketvorm bezorgd, terwijl tevens in diezelfde tijd een telefoondienst in gebruik werd genomen in de hoofdstad des lands. Hoewel deze in eerste instantie in particuliere handen was, kan dit gebeuren toch worden beschouwd als het begin van de openbare telefonie in Nederland; in hetzelfde jaar — 1881 — reikte de pas opgerichte Rijkspostspaarbank het eerste spaarbankboekje uit.

De pakketpostzegel — 45 cent — vverd ontworpen door René van Raal en brengt een postpakket in beeld. De zegel, die betrekking heeft op een eeuw openbare telefonie — 55 cent — laat een telefoontoestel met druktoetsen, een bladzijde van een telefoongids en een antenne van het PTT-grondstation zien; ^UIJll|iU«l lil 1 I •.-^.^ . .^... .. ^ „• bkiü Pasen herdenkt, op vier zegels uitgebeeld door middel van Bijbelteksten. Op die van 5 C met de tekstwoorden: ,,Zie het Lam Gods, dat de zonden der wereld wegneemt" (Joh. 1 vers 29) werd een lam op een weide afgebeeld, terwijl de tekst ,,Ik ben het brood des Levens" werd uitgebeeld met twee afgehapte broodjes. Een herder met een schaap in zijn armen moet de tekstwoorden uit Johannes 10 vers 11 ,,Ik ben de goede Herder, de goede Herder geeft zijn leven voor de schapen" verduidelijken. Voor de tekst ,,Indien het tarw,egraan niet in de aarde valt en sterft, zo blijft het alleen; maar indien het sterft, zo brengt het veel vrucht voort" werd een korenveld als beeld gekozen. De zegels werden op 1 april in omloop gebracht.

De eerste bijzondere postzegels van Cyprus zijn de EuropaCEPT-zegels in twee waarden — 40 en 175 Mils — met als thema/,,folklore". Zij worden ge

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.