+ Meer informatie

Zoveel hoofden

2 minuten leestijd

Samen op Weg
Wat een bedroevend, naargeestig stuk van drs. P. de Vries! Ik neem zonder meer aan dat hij eerlijk bezorgd is, maar ik geloof dat hij in zijn pessimisme een zwarte bril heeft opgezet waardoor hij alleen maar "grauw" ziet en ook allerlei feiten en omstandigheden niet juist meer kan onderscheiden. Ik zou hem in alle ernst willen vragen: De "ré-formatie" van de Hervormde Kerk, uitlopend op de nieuwe Kerkorde van 1951, was die "uit de mensen" of mogen, ja moeten, we daarin het Werk van God, de Heilige Geest zien? In het eerste geval kun je dan natuurlijk zeggen: SoW is allemaal mensenwerk en ze bedoelen alleen maar de ondergang, de opheffing, van de NHK en het "verkwanselen van het ons toebedeelde erfgoed". Maar... als het tweede nu het geval is? En dat gelooft hij toch van harte? (net als ik, al ben ik dan lid GKN). Dan zou ik willen vragen: waar is nu uw geloof? Heeft de Heilige Geest zich dan teruggetrokken en Zijn werk in de steek gelaten? Zo is eigenlijk de hele teneur van zijn stuk! Ik geloof dat het andersom is! De Heilige Geest heeft juist een stoot gegeven tot "doorgaande ré-formatie van de Kerken!"
A. Wilschut, Vlaardingen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.