+ Meer informatie

Prins Rainier van Monaco opgenomen

3 minuten leestijd

MONACO (ANP/AFP) - Prins Rainier van Monaco, die vorige maand in een ziekenhuis belandde met griep, is gisteren opnieuw opgenomen. Dat heeft het koninklijk paleis in Monaco bekendgemaakt. Artsen adviseerden de 80-jarige vorst van het ministaatje uit voorzorg naar het ziekenhuis te gaan ter observatie, omdat zijn conditie zwak zou zijn. Rainier was op 21 december uit het ziekenhuis ontslagen. De afgelopen jaren is hij vaak opgenomen, meestal met ademhalingsproblemen. Veel van zijn taken heeft de vorst al overgedragen aan zijn zoon.

Fossiel van aap in China gevonden

PEKING (ANP) - Chinese archeologen hebben fossiele resten van een aap gevonden. Zulke resten zijn al eerder gevonden in Europa en Noord-Amerika, maar nooit in China. Wetenschappers zijn er daarom erg blij mee, meldde gisteren het Chinese persbureau Xinhua. Het fossiel is in de centrale provincie Hunan gevonden. Het kan de wetenschap veel vertellen over de afkomst en verspreiding van de soort. Het fossiel bestaat uit een schedel met een vrijwel complete boven- en onderkaak en enkele tanden.

Meteorietinslag Iran zorgt voor schade

TEHERAN (ANP/RTR) - In het noorden van Iran heeft een ingeslagen meteoriet gisteren voor lichte schade aan gebouwen gezorgd. Dat heeft de staatsradio gemeld. Er zijn nog geen berichten over eventuele slachtoffers. Volgens de radio renden inwoners van de stad Babol na de klap in paniek de straat op. De inslag werd tot een kilometer afstand gevoeld. Iraniërs betreuren momenteel de slachtoffers van de aardbeving die een week geleden in het zuidoosten van de islamitische republiek aan ten minste 30.000 mensen het leven kostte.

Israëlische militairen ongedeerd bij aanslag

NABLUS (AP) - Langs een weg bij Nablus op de Westoever is gisteravond een bom ontploft toen een jeep van het Israëlische leger voorbijreed. Van de inzittenden is volgens een bekendmaking van het leger niemand gewond geraakt. De explosie deed de hele stad schudden. In de directe omgeving viel de stroom uit. Het Israëlische leger deed in de afgelopen twee weken verschillende invallen in Nablus om radicale Palestijnen op te pakken.

Poetin wijst nieuwe bewindsman aan

MOSKOU (AP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft gisteren onderminister Rasjid Noergalijev benoemd tot waarnemend minister van Binnenlandse Zaken. Noergalijev is de opvolger van de nieuwe parlementsvoorzitter Gryzlov. Noergalijev was als onderminister van Binnenlandse Zaken verantwoordelijk voor de Russische recherche.

VN bemiddelen in Afghaans conflict

KABUL (AP) - De Verenigde Naties proberen te bemiddelen in het conflict over een nieuwe Afghaanse grondwet. Meer dan 500 afgevaardigden uit heel Afghanistan proberen al meer dan twee weken in een zogenoemde loya jirga in Kabul overeenstemming te bereiken over een constitutie, maar slagen daar niet in. De traditionele stammenvergadering is langs etnische lijnen verdeeld over de bevoegdheden van de centrale regering en de rol van de islam.

Indonesië voert visumplicht in

JAKARTA (AP) - Buitenlanders die vanaf 1 februari Indonesië willen bezoeken hebben een visum nodig. Jakarta denkt zo het aantal illegale arbeiders in het land te kunnen verminderen. Indonesië schafte de visumplicht twintig jaar geleden af om het land aantrekkelijker te maken voor toeristen. Vermoedelijk gaat een visum rond de 24 euro kosten. Het visum kan na aankomst worden verkregen. De procedure duurt hooguit zeven minuten, zei minister van Justitie Yusril Ihza Mahendra gisteren.

Georgiërs kiezen morgen president

TBILISI (AP) - Zes weken na de 'rozenrevolutie' die een einde maakte aan het presidentschap van Eduard Sjevardnadze kiezen de Georgiërs morgen een nieuwe leider. De grootste kanshebber is Saakasjvili, de man die de straatprotesten in gang zette die de val van Sjevardnadze inluidden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.