+ Meer informatie

Japanners willen er meer van weten

Industriëlen op wereldreis

2 minuten leestijd

CUYK — Ondernemers in de Westelijke wereld kijken'de laatste jaren met verbazing naar de economische ontwikkelingen in Japan. Het lijkt wel of men in het land van de rijzende zon helemaal geen last heeft van de economische depressie. Terwijl veel westelijke betalingsbalansen erg negatief zijn weten de Japanners de export al maar op te voeren. Een van hun sterke kanten is dat zij nauwkeurig de rest van de wereld in het oog houden en zeer alert reageren op nieuwe ontwikkelingen.

De Japanse ondernemers gaan dan ook zeer regelmatig op reis. Zo kwamen vorige week negentien belangrijke in-, dustriëlen, na bezoeken aan andere werelddelen, tijdens hun reis door Europa op bezoek bij het bedrijf Limitorque BV in Cuyk. Limitorque is het Europese

Rente deposito's

Op de geldmarkt werden gisteren de volgende rentetarieven gehanteerd: daggeld 1 maand 2 maanden 3 maanden 6 maanden 12 maanden 9 7/8 101/8 10 3/16 10 5/16 101/2 10 5/8 10 10 3/16 10 5/16 10 7/16 10 5/8 10 7/8 centrum van de gelijknamige onderneming in Lynchburg, Virginia USA, 's werelds grootste fabrikant van afsluiter-aandrijvingen. Het personeelsbestand bedraagt wereldwijd 4000 werknemers.

Dat de Japanse industriëlen het bedrijf in Cuyk als een van hun reisdoelen uitkozen wijst er weer op hoe volledig zij op de hoogte zijn van de marktverhoudingen. Limitorque is namelijk duidelijk de leider in de wereld van de afsluiter-aandrijvingen. Hoewel het bedrijf in Cuyk met 60 werknemers betrekkelijk klein is voorziet deze organisatie wel geheel Europa, het MiddenOosten en Afrika van de gefabriceerde produkten. Tijdens het bezoek liet directeur J. R. Lemmers aan zijn gasten zien hoe de Brabantse vestiging bijdraagt tot het resultaat. Burgemeester C. J. van der Rakt vertelde de bezoekers, i^ het een en ander over zijn gemeente en*? schonk hun het foto-boek „Vliegen boven Nederland".

Met hun pas verworven bezit en in hun achterhoofd natuurlijk de pas verworven kennis over een manier van ondernemen in Nederland, waren de Japanse gasten graag bereid voor de fotograaf te poseren. II il II III

BEURSBERICHT

Boskalis vast

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.