+ Meer informatie

Benoeming hoogleraren Calvinistische wijsbegeerte

2 minuten leestijd

Binnenkort is de benoeming te verwachten van de heren dr. J. D. Dengerink en dr. E. Schuurman als Bijzonder Hoogleraar in de Calvinistische Wijsbegeerte. Dr. J. D. Dengerink zal benoemd worden aan de Rijksuniversiteit te Groningen en te Utrecht als opvolger van prof. dr. K. J. Popma, die dit jaar met emeritaat is gegaan. Dr. E. Schuurman zal benoemd worden als opvolger van prof. dr. H. van Riessen aan de Technische Hogeschool te Delft; sinds 1972 is dr. Schuurman reeds hoogleraar in de Calvinistische Wijsbegeerte aan de Technische Hogeschool te Eindhoven.

Dr. J. D. Dengerink werd geboren in 1921 te Vianen. Hij studeerde na het lyceum te Haarlem te hebben doorlopen rechten aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, aan welke universiteit hij in 1948 bij prof. dr. H. Dooyeweerd promoveerde tot doctor in de rechtsgeleerdheid op een dissertatie over de „Souvereiniteit in eigen kring. Van 1948 tot 1972 bekleedde dr. Dengerink bestuurlijke functies aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, sinds 1950 die van secretaris van het College van curatoren. Dr. Dengerink is lidmaat van de Gereformeerde kerken in Nederland. Hij woont in Amstelveen.

Dr. E. Schuurman werd geboren in 1937 te Borger. Na de HBS ging hij aan de Technische Hogeschool te Delft studeren, waar hij in 1964 cum laude het diploma van Ir. in de wegen waterbouwkunde behaalde. In 1968 legde hij met goed gevolg het doctoraalexamen wijsbegeerte af aan de V.U. te Amsterdam, waar hij in 1972 bij prof. Van Riessen promoveerde op een dissertatie „Techniek en toekomst" tot doctor in de wijsbegeerte. Dr. Schuurman is lidmaat van de Gereformeerde Kerk (Vrijgemaakt bulten verband) te Breukelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.