+ Meer informatie

Putten houdt vast aan ambtsgebed door burgemeester

1 minuut leestijd

PUTTEN — Gemeenten mogen zelf hun regelingen vaststellen en zijn niet meer verplicht om een reglement van orde aan GS ter goedkeuring voor te leggen. Dit stelde de gemeenteraad van Putten gisteren in antwoord op een brief van GS van Gelderland. Het verplicht laten uitspreken van het ambtsgebed door de burgemeester zou volgens GS in strijd zijn met het Verdrag van Rome.

De fracties van WD en PvdA vonden dat het ambtsgebed ook door een ander moet kunnen worden uitgesproken. Burgemeester Perkhout verklaarde echter dat de bevolking van Putten vindt dat de burgemeester als voorzitter van de gemeenteraad het gebed behoort uit te spreken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.