+ Meer informatie

Bisschoppen Z-Afrika nu tegen sancties

1 minuut leestijd

KAAPSTAD (CNS) - De rooms-katholieke bisschoppen van Zuidelijk Afrika vinden dat de economische sancties tegen Zuid-Afrika moeten worden opgeheven. De sancties hebben bijgedragen tot een nieuwe situatie in Zuid-Afirika en zijn niet meer nodig, aldus de bisschoppen na afloop van een conferentie in het Zuidafrikaanse Marianhill.

Vorig jaar bepleitten de bisschoppen nog dat de sancties moesten worden gehandhaafd om hervormingen in Zuid-Afrika af te dwingen. Pas als alle apartheidswetten zouden zijn afgeschaft, konden de sancties worden opgeheven. De voorzitter van de bisschoppenconferentie, aartsbisschop D. Hurley van Durban, heeft zich in juli al uitgesproken voor opheffing.

In hun verklaring roepen de bisschoppen op tot een „verenigde inspanning op politiek, sociaal en economisch terrein om een goede toekomst voor Zuid-Afrika te realiseren". De bisschoppen verwerpen het geweld van rechtse blanken en van zwarten onderling.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.